Херсон шанує героїв, які віддали життя за Україну

Стела на вулиці Перекопській у Херсоні «Алея Героїв незалежної України»: на білих стінах - фотозображення уславлених героїв Небесної сотні та мужніх херсонських героїв-захисників, які загинули в зоні АТО...

Портрету сучасного героя притаманні благородні риси: почуття власної гідності, вірність, незламність, мужність, наполегливість, патріотизм, жертовність.

Тут відчувається справжня любов до Батьківщини, неначе «проростає корінням» патріотична свідомість, утверджується бажання бути гідними громадянами України.

Щороку в Херсоні проводиться низка заходів із вшанування пам'яті Небесної Сотні та військовослужбовців-учасників антитерористичної операції, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Правоохоронці забезпечують публічну безпеку і порядок під час святкування Дня Державного Прапора України, Дня Незалежності України, вшанування пам'яті Небесної Сотні та співвітчизників, які загинули на Сході України.

В обумовлений заздалегідь час, на окремих вулицях призупиняють руху транспорту, завчасно переглядаються схеми маршрутів громадського транспорту.

З 2014 року на центральній алеї кладовища Геологів розташований сектор для почесних поховань загиблих учасників АТО.

Херсонці з глибокою вдячністю шанують українських воїнів за їх відвагу, силу духу і стійкість, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року) та на Сході України.

Леонід КАЛИНИЧЕНКО,
фото автора

P.S. Вертайтесь, рідненькі, живими! Хай янголи вас захищають, своїми крилами святими, від куль ворожих закривають. Молитва матерів країни хай стане ворогам стіною. Вертайтесь, рідні, до родини, вертайтесь мирною порою...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон