До Скадовська прилетіли «Степові орли»

До Скадовська прилетіли «Степові орли». Саме так назвали перші на Херсонщині відкриті військово-спортивні збори, організовані для підлітків обласним авіаклубом.

Кількадесять курсантів віком від чотирнадцяти років мешкали в наметах на аеродромі, та під керівництвом досвідчених інструкторів вчилися укладати парашути Д-6-4. А також опановувати стрілецьку зброю – автомати Калашникова, пістолети ТТ і ПМ, надані, в тому числі, прикордонниками. Були й стрільби з пневматичної гвинтівки, й фізичні тренінги, і, звичайно, купання в Чорному морі, поїздки на мальовничий острів Джарилгач, багато чого іншого.


«Бюджет військово-спортивних зборів, включно з триразовим харчуванням учасників, склав понад 36 тисяч гривень. Такої суми самостійно ми б «не подужали», якби не дієва допомога одразу кількох партнерів – обласної ради, Департаменту освіти і науки Херсонської облдержадміністрації, Товариства сприяння оборони України, — зазначив керівник обласного авіа клубу Олег Ричка — Авіаклуб має можливість проводити такі збори влітку на постійній основі. Будемо раді бачити Ваших дітей у нас!».

Головною «родзинкою» зборів мають стати парашутні стрибки. Але їх планують на середину липня, коли завершиться ремонт закріпленого за авіаклубом літака АН-2, на якому парашутистів підніматимуть у небо.

Він мав бути готовий до роботи раніше, але гроші на ремонт з регіональної скарбнички надійшли тільки в травні. Втім, незабаром у Скадовську авіаклуб планує і відкриті збори, до участі в яких запрошують хлопців та дівчат також з інших регіонів України.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

Фото надане Херсонським авіаклубом.

На знімках: укладання парашуту – складна й відповідальна наука; учасники зборів опановують стрілецьку зброю.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон