На Херсонщині втретє замінили голову ОВК

В окружній виборчій комісії № 186 на Херсонщині втретє замінили голову ОВК. Замість представника «Інтернет партії України» головувати тепер буде член комісії від політичної партії «Європейська Солідарність».

Так, 29 червня ЦВК постановила припинити достроково повноваження голови комісії Олени Дзюбенко від «Інтернет партії України» у зв'язку з особистою заявою та призначити головою комісії члена цієї комісії Наталію Возаловську від партії «Європейська Солідарність». Таким чином «Інтернет партія України» втратила свою квоту в комісії.

Це вже третя зміна голови в ОВК №186. Спочатку головою був призначений Олександр Сітніков від «Інтернет партії України», але за поданням партії він був 6 червня замінений на Ларису Філіпову. Але 24 червня в комісії знову відбулася «рокіровка» – партія замінила Ларису Філіпову на Олену Дзюбенко.

Остання 25 червня написала заяву в ЦВК про відмову від посади голови та члена комісії «по сімейним обставинам».

Відповідно до пункту 2 частини 3 статті 37 Закону України «Про вибори народних депутатів України», повноваження члена окружної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково виборчою комісією, яка її утворила, у зв'язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб'єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

Згідно з частиною 2 статті 107 Закону України «Про вибори народних депутатів України» кандидатури від партій - суб'єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати від яких було зареєстровано у загальнодержавному окрузі на останніх виборах депутатів, включаються до складу комісій шляхом жеребкування в порядку, встановленому Центральною виборчою комісією.

За матеріалами Громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон