ОПОРА провела навчання для херсонських поліцейських

В Херсоні відбувся тренінг з теми «Ефективна поліція – забезпечення законності виборчого процесу», в якому взяли участь 29 працівників відділу превенції та 17 слідчих.

Тренери Громадянської мережі ОПОРА Костянтин Куценко та Олексій Кормілецький розповіли правоохоронцям про основні типи порушень виборчого законодавства – як їх розпізнати, реагувати на них та розібрали найпоширеніші кейси.

Як розповів тренер Олексій Кормілецький, Громадянська мережа ОПОРА вже давно спостерігає за виборчим процесом і часто представники поліції зі свого боку недостатньо уваги приділяли фіксації порушень виборчого законодавства, складалося мало протоколів. Відповідно не було покарання для суб'єктів виборчого процесу й політичні сили розуміли, що можна порушувати закон і за це немає ніякої відповідальності.

«Ми раді, що починаючи з президентської виборчої кампанії, були проведені тренінги для поліції. Ми вже бачимо, що якісно змінюється ставлення правоохоронців до фіксації порушень виборчого законодавства, складається більше протоколів, відповідно суб'єкти виборчого процесу також звикають до того, що треба дотримуватися норм закону. Ми були дуже раді, що сьогодні представники поліції Херсонської області були зацікавлені особливостями закону «Про вибори народних депутатів України». Вони намагалися розібратися для того, щоб потім якісно реагувати на те чи інше виборче порушення», – прокоментував Олексій Кормілецький.

Учасники тренінгу в свою чергу зазначили, що тренінг допоміг їм розібратися в багатьох нюансах виборчого законодавства.

Як розповів слідчий слідчого управління ГУНП в Херсонській області Володимир Онищенко, його цікавили питання щодо списку виборців, підкупу виборців – як правильно діяти в таких випадках, як подібні ситуації документувати.

За матеріалами Громадянської мережі ОПОРА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон