На Херсонщині кандидати в депутати пішли по церквах

Кандидати в народні депутати на Херсонщині використовують у власному піарі священнослужителів та агітують в церкві.

Кандидати в народні депутати по 186-му Євген Рищук (самовисуванець) та Олександр Яковлєв (Об'єднання «Самопоміч») використовують у власному піарі фінансову допомогу храму та релігійні спільноти.

Так, 29 червня в місцевих ЗМІ з'явилося повідомлення, що кандидат в народні депутати України по 186-му округу Євген Рищук «допоміг збур'ївчанам відремонтувати дах місцевого храму».

У матеріалі йдеться про святкування дня Конституції в селі Нова Збур'ївка «за ініціативи Євгена Рищука та голови Новозбур'ївської ОТГ Таїсії Самойленко», а також цитується протоієрей Успенського храму Вячеслав Стрельцов, який висловлює підтримку кандидату.

«Новозбур'ївчани вдячні кандидату за чемне та дружнє ставлення до їх громади та бажають перемоги на парламентських виборах», – йдеться в матеріалі.

2 липня Євген Рищук розмістив на своїй сторінці в Фейсбуці фото з протоієреєм та головою Новозбур'ївської ОТГ з підписом «Конструктивна робота – в розумінні людей» та підписом «Рищук Євген, кандидат у народні депутати України».


Конкурент Рищука по 186-му округу, кандидат в народні депутати Олександр Яковлєв (Об'єднання «Самопоміч») 30 червня зустрівся з прихожанами християнської церкви «Слово істини» в селищі міського типу Каланчак, яким він розповів про свою роботу на посаді голови Скадовської міської ради, про свій намір стати народним депутатом України та зазначив: «Я вірю і сподіваюсь на вашу підтримку. Ми повинні розказати своїх знайомим, друзям, близьким, переконувати що є серед кандидатів віруючі люди які прагнуть божого миру на землі. Віруючі не мають бути осторонь політики. Я прошу вашої підтримки, благословення».


Відповідно до ч. 3 ст. 35 Конституції України церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави. Згідно з ч. 8 ст. 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» релігійні організації не беруть участі у діяльності політичних партій і не надають політичним партіям фінансової підтримки, не висувають кандидатів до органів державної влади, не ведуть агітації або фінансування виборчих кампаній кандидатів до цих органів. Священнослужителі мають право на участь у політичному житті нарівні з усіма громадянами.

За матеріалами Громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон