Перші херсонські кавуни відправляться за кордон

Херсонські фермери продовжують постачати свою продукцію за кордон, популяризуючи нашу область.Так, наступного тижня вже буде відправлена перша партія херсонських кавунів, які є улюбленцями багатьох іноземних туристів.

За словами економіста інвестиційного департаменту ФАО Андрія Ярмака, продукт відправлять до Польщі.

«Наступного тижня перші партії херсонських кавунів будуть доставлені до Польщі. Таким чином експортний сезон по кавуну для України можна буде вважати відкритим. Проте, системного експорту кавуна з України поки що практично не існує, тому прогнози на весь сезон давати дуже складно»,- зазначив Ярмак.

Варто зазначити, що два роки поспіль повноцінному експорту з України заважають несприятливі погодні умови. Проте і кавуна спеціально для експорту не вирощує майже ніхто. Його експорт здійснюється у тому випадку, якщо його кількість переважає і місцеві ринки повністю заповнені.

Нагадаємо, що минулого року баржа з кавунами була направлена до столиці України. 500 тонн кавунів було зібрано спільними зусиллями херсонських фермерів. Окрім кавунів до Києва поїде 80 тонн дині.

"Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон