Підгодівля дотаціями корів на Херсонщині не рятує

З початку року фермери Херсона одержали 16 мільйонів гривень дотацій на утримання загалом 11 тисяч телят, але великої рогатої худоби стало менше на 7,8 відсотка.

«Пригальмувати» масове вирізання худоби ніяк не вдається на Херсонщині — навіть фінансова підтримка від держави в цій скруті допомагає слабенько.

Так, за інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, з початку нинішнього року 5054 власники індивідуальних селянських господарств регіону одержали 16 мільйонів гривень дотацій на утримання загалом 11 тисяч телят.

Але офіційна статистика свідчить: порівняно з минулим роком великої рогатої худоби в степовому краї стало менше на 7,8 відсотка. І випереджаючими темпами (на 8,9 відсотка) поголів'я скорочується саме в особистих господарствах.

Селяни пояснюють: дотації лише частково покривають збитки. Адже корми та ветеринарні препарати для корів постійно дорожчають, а закупівельні ціни на молоко та м'ясо живою вагою за ними «не встигають». Тому й порожніють місця у хлівах.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон