Шкільний випускний вартістю у кілька зарплат херсонських батьків

Від восьми до п'ятнадцяти тисяч гривень. Саме в таку суму стануть батькам херсонських школярів цьогоріч витрати, пов'язані з святкуванням випускного вечора.

Все за неписаними правилами — купівля красивого костюму чи сукні, дівочі аксесуари, квіти та пам'ятний подарунок класному керівнику, кафе чи ресторан, музика та розваги, аби початок дорослого життя синові чи доньці на все життя запам'ятався.

Гроші немалі, але традиція, як кажуть, дорожча. Згідно цієї традиції, батьки охоче замовляють випускникам і пасажирський теплохід, аби випускники мали змогу зустріти світанок у пониззі Дніпра.

У комунальному підприємстві «Херсонкомунтранссервіс» кажуть — за таку поїздку організатори святкування викладають, у середньому, по вісім тисяч гривень. Такса стандартна: якщо річковий трамвайчик стоїть – півтори тисячі гривен за годину оренди, якщо рухається – дві з половиною тисячі. І бажаючих сплатити такі гроші цілком достатньо: все ж таки шкільний випускний один раз у житті відзначають.

А що думає з приводу таких «космічних» витрат керівництво навчальних закладів? У директорів шкіл обласного центру позиція чітка: вони не мають права заборонити батькам організовувати святкування випускного так, як ті вважають за потрібне.

Але педагогам категорично не рекомендують брати участь у збиранні грошей та приймати запрошення до ресторанів чи на теплохід, оплачуваний родинами випускників – адже так і до підозр у корупції недалеко.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон