Херсонцям пропонують легалізувати витоптані доріжки

Нову електронну петицію зареєстрували на сайті Херсонської міської ради.

Називається вона «Легалізація витоптаних стихійних пішохідних доріжок», її автор – Роман Завгородній.

Чоловік стверджує, що хоче «достукатися» до влади і показати, що міські простори повинні бути не тільки красиві, але і комфортні.

У зручних містах (Європа, США) заздалегідь аналізують маршрути пішоходів і роблять плавні повороти, заокруглення бордюрів і зміцнення по краях газонів.

На думку автора петиції, протоптані доріжки на газонах - це не вандалізм, а природна потреба людини шукати більш зручний маршрут.

- Люди - не роботи. Ми не ходимо ідеально рівно і не повертаємо під прямими кутами. Скрізь, де можна зрізати - ми зріжемо. Не можна пускати людей «в обхід». До місць соціального тяжіння повинні бути прямі і зручні підходи. Що робити з народними стежками? Звичайно, зміцнювати і «легалізовувати». Якщо є можливість - робити повноцінну пішохідну доріжку. – йдеться у документі.

Тому херсонець пропонує:

- доручити департаменту ЖКГ провести ревізію всіх місць, де люди оформили стежками зручні їм маршрути;

- доручити департаменту ЖКГ провести оцінку всіх цих місць: де нові доріжки потрібні, де не доцільні і необхідно фізично захистити газони: поставити огорожу, посадити кущі тощо;

- доручити департаменту ЖКГ розробити довгострокову цільову програму з благоустрою всіх народних стежок, щоб протягом декількох років оформити всі існуючі маршрути у вигляді твердого покриття.

Петиція зареєстрована 10 травня. До кінця збору підписів залишилось: 27 днів. Станом на 10 годину 13 травня петицію підписали 15 осіб з 250 необхідних. Якщо ініціатива збере необхідну кількість підписів, то її мають розглянути на сесії міської ради.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон