У Херсоні показали таланти особливі діти

Днями у Херсонському палаці дитячої та юнацької творчості відбувся гала-концерт переможців ХХVІ відкритого міського фестивалю дитячої творчості «Ми все можемо» для малечі з особливими потребами.

Фестиваль охопив конкурс художньої самодіяльності та виставку декоративно-прикладної творчості «Повір у себе». Захід об'єднав більш, ніж 300 учасників, з яких 146 стали переможцями.

Крім того, цьогоріч під егідою «Ми все можемо» стартували спортивні ігри для особливих діток — «Сильні, спритні, особливі». Свою майстерність і силу волі продемонстрували 40 учасників, які виступали у командах від п'яти навчальних закладів міста.

У фестивалі взяли участь вихованці із закладів загальної середньої освіти — № 4, 25, 54, 55, 56, 57; НВК № 11, 29, 48, спеціальної ЗОШ №1, обласної спеціальної загальноосвітньої школи – інтернату, Олешківського дитячого будинку-інтернату, Херсонського палацу дитячої та юнацької творчості, громадських організацій «Аутисти, «Зачаровані діти Херсона», «Світло надії», клубу «Повір у себе», колективу «Крок вперед».

З кожним роком фестиваль розширює свої кордони і все більше дітей прагне поділитися своїми талантами, творчими здобутками. Доброю традицією стала участь у «Ми все можемо» конкурсантів з Одеси, а саме вихованців Одеської благодійної громадської організації «Сонячні діти».

У світі є найсвятіші людські почуття – доброта, любов, прощення. Їх не купиш в магазині, аптеці і ні в кого не позичиш, їх набути можна тільки безкоштовно, навчившись доброті, людяності і милосердю. Саме цьому навчає наш фестиваль «Ми все можемо».

Тож маємо надію, що ми й надалі будемо творити разом світ любові, де незмінними завжди залишаються надія, віра у дитину та її можливості, – розповіла засновник фестивалю, керівника клубу «Повір у себе», голова Херсонської міської громадської організації дітей інвалідів «Світло надії», почесний громадянин Херсона Катерина Корчагіна.

Світлана ВАНДРАШЕК
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон