На Херсонщині будуть дорожчати тарифи на воду

Намір підняти тарифи на свої послуги озвучили в комунальному підприємстві "Міський водоканал" у Новій Каховці і комунальному виробничому управлінні "Каховський водоканал".

Проти цього у Новій Каховці вже відбулась акція протесту: біля сотні обурених жителів міста прийшли вимагати пояснень від представників свого водоканалу. Потребу в перегляді тарифів місцеві чиновники пояснили необхідністю сплачувати за електроенергію за місяць наперед, підвищенням витрат підприємства і заборгованістю населення, що досягло 5 мільйонів гривень.

Питання про підвищення у Новій Каховці планується розглянути на найближчому засіданні виконавчого комітету міськради. У відповідному проекті рішення виконкому передбачається з 15 травня встановити тариф на централізоване водопостачання у 10,79 грн./кубометр і 11,38 грн. (з використанням внутрішньобудинкових систем), на водовідведення відповідно — 22,62 і 23,65 грн./куб.м. разом з ПДВ.

У сусідній Каховці тарифи для місцевого водоканалу пропонують підняти на 15-18%. Вартість водопостачання вже з 1 травня тут планується підвищити до 10,79 грн./куб. м. і 11,47 грн./куб.м. (з використанням внутрішньобудинкових систем), на водовідведення відповідно 16,64 і 17,46 грн./куб.м. з ПДВ. Проте спільної думки щодо необхідності підвищувати тариф саме до такого рівня каховські чиновники поки не дійшли.

Востаннє тарифи водоканалів у Каховці підвищували в серпні, а у Новій Каховці у травні 2018 року.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон