На Херсонщині відчинили двері для випускників кримських шкіл

В Херсонській області розгортають вступну кампанію до українських вишів спеціально для молоді з окупованого Криму.

Біля КПВВ «Чонгар», «Чаплинка» і «Каланчак» з'являться банери й плакати з необхідною інформацією. Оголошення про набір також транслюватимуть українські радіо- й телеканали, передачі яких приймають у Криму. Ще для вступників з АРК на базі Херсонської державної морської академії у травні організують день відкритих дверей.

Торік студентами українських вишів стали 227 молодих кримців, і кожен четвертий з них обрав для навчання котрийсь із чотирьох державних закладів вищої освіти Херсона. До того ж найбільш популярною серед них була саме ХДМА. Адже абітурієнти вже зрозуміли необхідність здобути не фейковий, а справжній документ про освіту, який дає можливість отримати роботу в командах іноземних суден торговельного флоту.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, народний депутат Олександр Співаковський запевняє, що проблем з навчанням коштом держави у молодих кримців не буде. Адже цього року у бюджеті передбачили фінансування для вітчизняних вишів із розрахунку прийому на держзамовлення тисячі випускників кримських шкіл. Та якщо їх навіть прибуде більше, і в прийомі, і в гуртожитку поза квотою не відмовлятимуть.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон