Співаковський: Херсонський державний університет розширюється не лише змістовно, але і географічно

Про це сьогодні, 17 квітня, на засіданні вченої ради Херсонського державного університету та конференції трудового колективу, повідомив народний депутат Олександр Співаковський:

Одне з головних питань, яке було підтримане - це внесення змін до статуту вишу, аби дати можливість юридично завершити процедуру входження двох навчальних закладів до структури - Бериславського педагогічного коледжу та Генічеського медичного училища.

Хочу подякувати Кабінету Міністрів України на чолі з Володимиром Гройсманом та Міністру освіти та науки Лілії Гриневич за підтримку, за можливість стати потужним освітнім майданчиком для капіталізації молоді на півдні України.

Виш розширюється не лише змістовно, готуючи відтепер фахівців ще одного освітнього рівня, але і географічно. Це відповідально, потребує плідної і послідовної роботи команди, зміцнення матеріально-технічної бази, постійного підвищення фахового рівня викладацького складу, їх участі у різних всеукраїнських та міжнародних практиках, грантових наукових проектах та співпраці з громадськістю.

Так, створення Національного природного парку "Кам'янська Січ" в Бериславському районі відбулось завдяки активній участі та наполегливості науковців на чолі з професором ХДУ Іваном Мойсієнком - це боротьба за збереження навколишнього середовище та майбутнє наших нащадків.

У наступну п'ятницю, 19 квітня на базі нашого вишу відкривається і сучасний Медичний центр - це спільний проект ХМКЛ імені Є.Є. Карабелеша та медичного факультету, який дасть можливість підписувати викладачам, співробітникам та студентам декларації з лікарями, слідкувати за власним здоров'ям, займаючись профілактикою.

Але водночас - це і практика для студентів медичного факультету, адже лише поєднання теорії та практики дає можливість отримати конкурентного спеціаліста. Крок за кроком змінюється виш, ми разом створюємо фундамент для розвитку та майбутнього, - переконаний Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон