Голова ОВК № 185 на Херсонщині відмовився виконувати обов’язки, а нового ще не призначено

Окружна виборча комісія № 185 на Херсонщині направила подання до Центральної виборчої комісії про заміну голови комісії у зв'язку з його особистим бажанням.

Поки ЦВК не прийняла відповідне рішення, обов'язки голови виконує інший член комісії, вирішуючи проблему з нестачею кандидатур до складу дільничних виборчих комісій.

Як повідомив спостерігач ОПОРИ, на засіданні ОВК № 185 11 квітня направили подання до ЦВК про заміну голови комісії Миколи Черноморченка у зв'язку з його особистим бажанням на Максима Біжана (обидва від кандидата в Президенти Володимира Зеленського).

Проте ЦВК ще не прийняло відповідне рішення. У зв'язку з цим в роботі комісії склалася проблематична ситуація – чинний голова відмовляється працювати, його обов'язки виконує член ОВК Максим Біжан, якого ще не призначено на цю посаду.

Як прокоментував ОПОРІ Максим Біжан, на сьогоднішній день в ОВК № 185 немає ані канцелярського приладдя, ані бухгалтера, а чинний голова відкриває засідання, пропонує обрати головуючим Максима Біжана та не бере більше участі в роботі комісії.

Також за словами потенційного нового голови ОВК, секретар комісії від кандидата в Президенти Петра Порошенка «саботує» роботу, відмовляється від виконання своїх повноважень, не хоче зв'язуватися з ЦВК. Всі члени комісії чекають рішення ЦВК про зміну голови.

«У нас великий округ – 212 дільниць, ми намагаємося зробити все, щоб укомплектувати ДВК без порушення строків, щоб 16 квітня вони могли відкритися й провести засідання. До ЦВК ми направляємо пояснення, чому у нас відбувається така ситуація», – прокоментував Максим Біжан.

Відповідно до частини 9 статті 30 Закону «Про вибори Президента України» та Постанови ЦВК «Про Роз'яснення щодо порядку внесення змін до складу окружних та дільничних виборчих комісій з виборів Президента України» рішення про дострокове припинення повноважень або заміну голови, заступника голови, секретаря виборчої комісії приймається одночасно з рішенням про призначення нового члена комісії на посаду голови, заступника голови, секретаря виборчої комісії від того ж суб'єкта подання.

За матеріалами Громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон