Як на Херсонщині вирішують питання стосовно безпритульних тварин

Безпритульні собаки продовжують атакувати регіони Херсонщини. За останні декілька тижнів випадків нападу стає дедалі більше, і серед жертв є діти.

Батьки занепокоєні даною ситуацією, а тому масово звертаються до міських рад, волонтерів та притулків, аби вирішити проблему.

Так, днями новокаховські активісти зібралися біля школи №10 та відловлювали собак для стерилізації. Далі тварини залишаються у притулку або знаходять свого нового господаря для піклування.

Акція протесту відбулася й у Херсоні. Біля Херсонської міської ради зібралися волонтери та активісти, які виступили проти притулку від комунального підприємства «Гарантія». За словами херсонців, тварини змушені виживати у неналежних умовах, а виділені кошти з міського бюджету розчиняються у повітрі.

Не залишилися осторонь і мешканці курортного міста Скадовськ. Вони вимагали вирішити це питання, адже незабаром розпочнеться туристичний сезон, кількість дітей значно збільшиться і жертв також.

«Ми поспілкувалися з секретарем Скадовської міської ради. Підсумком нашої розмови стало рішення прийняте на сьогоднішній сесії міськради зібрати за "круглим столом" всіх, хто відноситься до проблеми з безпритульними собаками. Це і ветеринарна служба, і зоозахисники, і представники нашої місцевої влади, а також люди які постраждали або були піддані нападу тварин. Плануємо зібратися на 24-25 квітня, час оголосимо найближчим часом. Всім, кому не байдужа доля міста і тварин, а також тих, хто готовий запропонувати реальне і законне рішення просимо взяти активну участь в процесі», - зазначив мешканець Андрій Павлюк.

"Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон