Жіночому монастирю у Новій Каховці надали землю в постійне користування

Земельну ділянку площею 1,3265 гектари в постійне користування отримав Жіночий монастир на честь Корсунської Ікони Божої Матері Новокаховської Єпархії Російської православної церкви в Україні. Таке рішення 11 квітня прийняла Новокаховська міськрада.

Вона також затвердила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки монастирю для розміщення та обслуговування храму з житловими приміщеннями. І перевела її до проектної категорії "землі житлової та громадської забудови". Нині її цільове призначення за даними Публічної кадастрової карти України є: "для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій".

— Зараз триває великий піст. Тож гріх не прийняти таке рішення. Воно гарне! — заявив на сесії міськради міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

Монастир у Корсунці був збудований у 1785 році. За легендою, на тому місці діти знайшли ікону Богородиці, а коли її спробували винести, ікона стала важкою і не зрушила з місця.

До середини XІХ століття до комплексу монастиря входили 5 кам'яних храмів, трапезна, гуртожиток з келіями на 150 монахів. В радянські часи монастир зруйнували, а в частині збережених будівель розмістили дитячий будинок, а згодом табір для малолітніх правопорушників.

Відновлювати монастир почали десять років тому. Статус релігійної організації він отримав у лютому 2011 року.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон