Історія створення Центру олімпійських видів спорту на Херсонщині

Не секрет, що легкоатлетична арена Центру олімпійських видів спорту «Прибрежний» у Лазурному – об'єкт, аналогів якому на Півдні України не знайти. Ініціатор і інвестор проекту - Андрій Путілов.

Між іншим, спортивна арена олімпійського рівня з'явилася всього за рік. У березні 2018-го у Херсоні підписали чотиристоронній меморандум про створення Центру олімпійських видів спорту та підтримку легкої атлетики напередодні Олімпійських ігор 2020 року.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який взяв участь у події, назвав інвестора - Механічний завод - соціально відповідальною бізнес-структурою і відзначив, що створення Центру поки що єдиний приклад приватного державного партнерства в галузі спорту в країні. Він щиро подякував ініціатору проекту Андрію Путілову за ту відповідальність, яку той на себе бере.

Ініціатор проекту і керівник Центру олімпійських видів спорту Андрій Путілов не приховує – інвестувати у такі масштабні проекти для бізнесу завжди ризик, особливо у непростий час. Але ж треба йти вперед, змінюватися і розвиватися, тому в Лазурному з'явилася ця супер-арена.

«Повірте, якби дане поле будувала держава, це робилося б не менше п'яти років і вдвічі-втричі дорожче. Тому вже давно треба забувати радянське минуле, варто переходити на правильні взаємовідносини бізнесу і влади, де держава дає сигнал, а бізнес будує», - розповів керівник Центру олімпійських видів спорту «Прибрежний» Андрій Путілов.

...Кінець червня 2018-го. З часу підписання згаданого меморандуму минуло всього три місяці. А у «Прибрежному», як і було обіцяно, відкрили першу чергу Центру олімпійських видів спорту.

Ще через місяць нова арена прийняла День спорту, участь у якому взяли понад 700 дітей «Прибрежного» з різних регіонів України. А вже 24 серпня, у День Незалежності України олімпійський Центр вразив найбільшим на Херсонщині синьо-жовтим прапором, який діти розгорнули на спортивній арені.

...Листопад 2018-го: гучне відкриття другої черги спортивної арени у «Прибрежному». Бігові доріжки, локації під стрибки в довжину і висоту, майданчики під баскетбол та волейбол, плюс - футбольне поле, яке відкрили влітку. Загальна площа об'єкту – 14 тисяч квадратних метрів.

На новій спорт-арені стартував чемпіонат Автономної Республіки Крим з легкоатлетичного багатоборства серед юнаків. До Лазурного з'їхалися близько 300-т спортсменів з 9-ти регіонів України, зокрема – тимчасово окупованого Криму.

Зараз у Центрі олімпійських видів спорту «Прибрежний» новий етап розвитку. Тут будують два сучасні корпуси, в яких житимуть спортсмени та відпочиваючі. Обидві будівлі в експлуатацію здадуть вже цим літом.

«За ходом будівництва уважно стежить техконтроль. Використовуються найновіші технології, приміром, замість звичайної цегли береться популярний матеріал – газобетон. Фасад у корпусів буде з вентиляцією.

Крім того, ми активно впроваджуємо тут енергозберігаючі технології, приміром, в освітленні та опаленні. Щоб спортсменам жилося і тепло, і комфортно», - розповів директор дитячого оздоровчого центру «Прибрежний» Ігор Панфьоров.

Відтак спортсменів, а саме – легкоатлетів, «Прибрежний» зможе приймати практично круглий рік, як на змаганнях, так і на тренувальних зборах.

Ця спортивна арена відповідає всім європейським стандартам, в ній втілено досвід найкращих компаній, який ми зібрали у Європі. Все заради того, щоб спортсмени, тренуючись, могли одночасно і розряд отримати, КМС, що дуже важливо і для країни.

Наразі у Центрі олімпійських видів спорту повним ходом тривають 18-денні збори легкоатлетів з усієї України.

Тож всього за рік проект пройшов шлях від підписання меморандуму до початку повноцінного спортивно-тренувального сезону на новій спортивній арені.

За матеріалами ПІК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон