Гордєєв не виключає, що підпали в екосистемах Херсонщини можуть бути диверсією

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, в інтерв'ю кореспонденту УКРІНФОРМ, озвучив версії підпалів очерету навколо обласного центру:

... у соцмережах з'явилась інформація, що підпали в екосистемах області – це не просто так, що за цим стоять сили, які хочуть дестабілізувати ситуацію в області. Ваша думка?

- Одна з версій виникнення пожежі великої, що сталася у 2018 році – диверсія. Тому що там знаходяться військові підрозділи, інші підрозділи. І коли ми сказали, що будуть тепер ліс охороняти військові, – після цього не було загорянь.

Це було у 2018 році. Сьогодні оці підпали очерету. Винуватців дуже важко відстежити, але правоохоронці над цим працюють. Тому що залишаються у будь-якому разі якісь сліди й так далі.

Підпали очеретів – можливо, причина в тому, що водна поліція разом із нацпарками та рибінспекцією контролюють настільки водну поверхню, що браконьєрам доводиться спалювати очерет, щоб мати доступ до мілкої води, куди заходить риба на нерест. Ця версія відпрацьовується.

Може інша бути версія: знаєте, є така технологія, для того, щоб поганий настрій був у регіоні, треба робити якісь диверсійні заходи. Можливо, вони, ці пожежі, на перший погляд, виглядають як побутові, але коли це система, то вже явно не побутові.

І коли горять одне за одним плавні, – це явно не побутова ситуація, коли хтось курив і недопалок кинув...

Фото ХОДА

Повну версію інтерв'ю Андрія Гордєєва кореспонденту УКРІНФОРМ читайте тут

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон