Співаковський: сьогодні Уряд прийняв багато важливих рішень

Особливо хочу відзначити рішення щодо Бериславського педагогічного коледжу ім. В.Ф.Беньковського та Генічеського медичного училища.

У грудні минулого року Уряд прийняв розпорядження №1091, з якого розпочався процес передачі цих коледжів до Херсонського державного університету.

Цей процес дещо уповільнився тим, що виникла нагальна потреба внесення коректив до прийнятого розпорядження. На урядовому рівні мали підтвердити джерела фінансування навчання дітей, які вже навчаються за регіональним замовленням.

Сьогодні своїм рішенням Уряд підтвердив, що діти, які вже навчаються за регіональним замовленням, і надалі, у відповідності до Бюджетного кодексу, будуть фінансуватись за рахунок коштів замовника – бюджету Херсонської області.

Державне замовлення на навчання в цих коледжах, у відповідності до законодавства, може бути виділено лише для майбутніх першокурсників, котрих з нетерпінням чекають педагогічні колективи коледжів.

Очікуємо на виконання Секретаріатом Уряду ще низки важливих, вже формальних моментів, та офіційної публікації розпорядження.

Поки що можемо ознайомитись з текстом розпорядження, котрий було розглянуто на засіданні Уряду. Але маю підтвердження про сьогоднішнє його прийняття без змін.

Народний депутат України Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

P.S. Я хочу від себе особисто, від педагогічного колективу коледжів та його вихованців висловити слова вдячності Андрію Гордєєву, котрий як Голова Херсонської обласної державної адміністрації робив все можливе, щоб коледжі могли продовжити здійснювати освітній процес. Дякуємо Херсонській обласній раді котра з розумінням поставилась до питань коледжів. Також вдячні Євгену Криницькому, департамент якого відіграє важливу роль в забезпеченні освітнього процесу, та котрий особисто допомагав вирішувати питання щодо фінансування коледжів. Також висловлюємо щиру вдячність особисто Лілії Гриневич та всій команді Міністерства освіти і науки України за розробку та подання проекту розпорядження.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон