Поступатися майном своєї громади у Каховці не хочуть

У разі ліквідації дитячого будинку "Радість" міська рада хоче передати його приміщення для потреб інклюзивної і дошкільної освіти.

Про бажання повернути у власність громади будівлю і матеріальну базу дитбудинку "Радість" заявила Каховська міськрада. Таке звернення вона направила до голів Херсонської облради, облдержадміністрації і депутатів облради.

Як пояснив начальник управління освіти міськради Михайло Гончар, підставою для цього стали існуючі пропозиції про реорганізацію дитячого будинку. Зокрема, обласна рада вивчає питання щодо приєднання "Радості" до Таврійської спеціальної школи-інтернату, розташованої на території сусідньої Новокаховської міськради.

Озвучуються й наміри в подальшому на базі останньої створити Таврійський навчально-реабілітаційний центр Херсонської облради для дітей з вадами та особливими потребами.

— Якщо це станеться громада може втратити будівлю дитбудинку, яка в 2005 році була передана у спільну власність територіальних громад області для розміщення цього закладу. Рано чи пізно "Радість" може бути реорганізовано, адже наша держава давно впроваджує політику виховання дітей-сиріт у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу.

Тому для нас важливо задекларувати своє бажання повернути все це майно місту. Тим більше, що й наявна у дитячому будинку матеріальна база була придбана та подарована йому підприємцями Каховки, — зазначив Михайло Гончар.

За його словами, в будівлі"Радості" можна було б розмістити вже діючий міський інклюзивно-ресурсний центр і відкрити дві нові групи дитсадка "Казка" на 50 дітей віком від трьох років.

— Проте наголошую, що ми ні в якому разі не виступаємо за ліквідацію дитячого будинку "Радість", — підкреслив Михайло Гончар.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон