У Новій Каховці відкрили навчально-практичний центр

Він став третім у місті і вже п'ятнадцятим на Херсонщині. Навчатися професіям електромонтера і електрогазозварниказа новими виробничими технологіями відтепер стало можливим у Новій Каховці.

В стінах місцевого професійного електротехнічного ліцею відкрився сучасний навчально-практичний центр електротехнічних та зварювальних технологій. На ньому робітники також зможуть проходити перепідготовку і підвищувати свою кваліфікацію.

— Два роки тому я пообіцяв міському голові Нової Каховки, що ми знайдемо можливість аби наші професійні навчальні заклади не лише працювали, а ще були б конкурентоспроможні і виховували професійні кадри. А звертаючись до роботодавців хотів би наголосити, що ми робимо все, аби у вас не бракувало необхідних робітничих кадрів. Тож прошу забезпечувати їх робочими місцями та гідною зарплатнею. Сьогодні є змога побачити сучасне обладнання, яке допоможе підготувати професійні кадри, тому не потрібно шукати кращої долі закордоном. Ви потрібні своїй країні, Херсонщині. Нова Каховка стає професійним хабом, який працює на благо всієї області, — наголосив під час відкриття центру директор департаменту освіти, науки та молоді Херсонської облдержадміністрації Євген Криницький.

На облаштування центру сучасним обладнанням з обласного бюджету було виділено 600 тисяч гривень. Він надаватиме якісну підготовку робітничих кадрів відповідно до вимог сучасного виробництва.

За словами Євгена Криницького, новий навчально-практичний центр став уже третім у Новій Каховці і п'ятнадцятим у Херсонській області.

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей займається підготовкою токарів, фрезерувальників, електрогазозварників, електромонтерів, рихтувальників кузовів, ковалів, продавців, тісторобів, офіціантів, барменів і агентів з організації туризму. За 94 роки свого існування заклад підготував більше 45 тисяч фахівців.

Олександр ПІТОЄВ
"Новий День"

Фото з сайту Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон