«Космічні» технології знайдуть комунальних злодюжок на Херсонщині

Для боротьби із розкрадачами води, газу та електроенергії постачальникам послуг доводиться витрачатися на впровадження найсучасніших викривальних технологій,які ще кілька років тому могли вважатися «космічними».

Так, в акціонерному товаристві «Херсонгаз» уже працюють лазерні детектори й камери-зонди для дистанційного виявлення незаконних підключень та місць витоків блакитного палива з трубопроводів — навіть підземних.

Техніка вельми недешева, але завдяки їй вдалося виявити кілька прихованих підключень поза лічильниками у Херсоні, місті Гола Пристань та селищі Велика Олександрівка. І тепер охочі до газової халяви сплатять загалом майже чотириста тисяч гривень відшкодування: або добровільно, або через суд.

А от у курортному Генічеську знайшли спосіб протидіяти «підкручуванню» приладів обліку води за допомогою магнітів. Місцевий водоканал також не пошкодував грошей на закупівлю нових індикаторів впливу магнітного поля на лічильники.

У разі виявлення слідів такого впливу інспектором винуватець змушений буде оплатити витрати води за максимальними нормами споживання, а у разі відмови — його оселю відключать від водогону. І невідомо, що вдарить дошкульніше.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон