Температурні рекорди провокують пожежі на Херсонщині

Від початку року в Херсонській області встановили вже чотири температурні рекорди.

На Херсонщині один за одним фіксують температурні рекорди. Так, 11 березня, за даними обласного гідрометеоцентру, повітря тут прогрілося до 18,8 градуса за Цельсієм, що є максимумом за останні 70 років спостережень. До того найтепліший день фіксували аж у 1960 році — тоді температура піднімалася до 17 градусів за Цельсієм.

Загалом же температурних рекордів у регіоні від початку року встановили вже чотири, розповів «Голосу України» директор обласного гідрометеоцентру Юрій Кирияк. І це саме та ситуація, коли раннє потепління без дощів не дуже «надихає». Адже у степу та дніпровських плавнях без вологи всохло різнотрав'я й зарості комишу, де спалахують пожежа за пожежею.

Від початку року вогнеборці нарахували на Херсонщині вже понад сто загорянь в екосистемах, причому під час їх гасіння у Білозерському й Олешківському районах постраждали двоє місцевих мешканців, котрі кинулися на боротьбу з вогнем без жодних засобів захисту й дістали сильні опіки кінцівок.

З 6 березня у регіоні оголошено пожежонебезпечний період — загроза посилюється, адже незабаром сезон Травневих свят, коли смажити шашлики до берегів водойм та в ліси потягнуться тисячі любителів пікніків.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон