Сільським лікарям на Херсонщині міські ще позаздрять

На Херсонщині готові оплачувати послуги лікарів так, як і у великих містах, чи навіть краще - зарплата на рівні двадцяти тисяч гривень на місяць і п'ятдесят тисяч підйомних.

Залучаючи до себе на роботу медиків, молоді ОТГ Херсонщини заздалегідь встановлюють для них досить високі, як за сільськими мірками, зарплати, і забезпечують максимум зручностей. Але регіональний рекорд у цьому плані, поза всяким сумнівом, б'є Зеленопідська об'єднана територіальна громада у Каховському районі.

Тут на дев'ять сіл із 4,5 тис. мешканців є п'ять ФАПів, але створюють ще сімейну амбулаторію. А для неї потрібен головний лікар та лікар сімейний (педіатра уже взяли).

За ними громада уже зарезервувала новий автомобіль, отриманий за однією з державних програм (технічне обслуговування «залізного коня» — коштом місцевої скарбнички) та дві трикімнатні квартири з усіма побутовими вигодами, які будуються разом із амбулаторією — на роботу дипломованим фахівцям далеко ходити не доведеться.

Та й оплачувати їхні послуги готові так, як і у великих містах, чи навіть краще — зарплата на рівні двадцяти тисяч гривень на місяць і п'ятдесят тисяч підйомних.

Як повідомила «Голосу України» голова Зеленопідської ОТГ Галина Лобунько: "Лікарів нині не вистачає, тож треба заздалегідь пропонувати для них певний набір матеріальних стимулів. І що більше тих стимулів буде, то більше шансів отримати справді кваліфікованого спеціаліста"

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон