У Скадовську врятували крабів на півмільйона гривень (відео)

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» викрили браконьєрські знаряддя лову та випустили у природне середовище червонокнижних крабів,чим попередити шкоду природному середовищу, яка оцінюється приблизно у півмільйона гривень.

У Скадовське відділення поліції надійшло повідомлення від представників громадського формування «Спас», що на природоохоронній території Джарилгацького національного природного парку здійснюється незаконний вилов живих водних біоресурсів.

На місце події прибули працівники відділення поліції в порту "Херсон" та слідчо-оперативна група Скадовського відділення поліції.

Поліцейські виявили заборонені знаряддя лову: 37 ятерів для лову креветок, у яких знаходилися чорноморські креветки, риба бичок, калкан та краб трав'яний, який занесений до Червоної книги України. Всі живі водні біоресурси правоохоронці випустили у природне середовище.

Як повідомив начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, завдяки співпраці поліцейських та представників громадського формування «Спас» вдалося попередити шкоду природному середовищу, яка оцінюється приблизно у півмільйона гривень.

Скадовським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України. Наразі поліція працює над встановленням осіб браконьєрів для притягнення їх до відповідальності.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон