На Херсонщині не вистачає лікарів

Про це на прес-конференції у медіа-центрі «IPC-Херсон» повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Херсонської ОДА Віктор Короленко.

У Херсоні забезпеченість лікарями первинної ланки медичної допомоги складає 68-72% в залежності від району. В сільській місцевості цей показник на рівні до 50%. «Тоді про які 100% підписання декларацій може йти мова? Нам кажуть: ви повинні 100% заключити (декларацій - ред).

Ми зможемо 100%-во це зробити, якщо будемо на 100% забезпечені лікарями первинної ланки медичної допомоги. Це один з ризиків, з яким ми зіткнулися. Це проблема не лише Херсонської області чи України», - зазначив Віктор Короленко.

За словами директора Департаменту Херсонської ОДА, у Каланчакському центрі ПМСД кількість заключених декларацій складає 78%. Наразі цей процес зупинився саме через те, що у закладі не вистачає лікарів.

«20% населення Херсонщини не заключить (декларації з лікарями – ред.), якщо не буде змінена порогова кількість заключених декларацій. Для педіатрів це 900 декларацій, для сімейного лікаря – 1800, для терапевта – 2000. Ми будемо спілкуватися з Національною Спілкою здоров'я та Міністерством охорони здоров'я для того, аби цей коефіцієнт переглянули.

Адже півроку тому, коли ми ще не заключали декларацій, ця ж сама кількість лікарів первинної ланки обслуговувала цю ж саму кількість населення. Я не думаю, що ми у такому разі можемо говорити про погіршення якості надання медичної допомоги. Це не тільки у Херсонській області, а й по всій Україні», - підкреслив Віктор КОРОЛЕНКО.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон