День голови місцевої громади в Олешківській районній раді

Вчора, 12 лютого, в Олешківській районній раді відбувся День голови місцевої громади, але не традиційно в кабінеті голови районної ради Павла Потоцького, який знаходиться у відпустці, а безпосередньо на території Новомаячківської селищної ради.

Радо зустрівши учасників заходу – голів місцевих рад, представників районного законодавчого та виконавчого органів влади, директорів комунальних установ Олешківської районної ради, Новомаячківський селищний голова Валентин Кос запропонував присутнім відвідати бюджетну сферу населеного пункту, яку він зі своєю командою – місцевими депутатами, виконкомом та працівниками ради плекає вже три роки.

Поважні гості відвідали місцеву пожежну охорону, музичну школу, лікарську амбулаторію, що входить до мережі КНП "Олешківський ЦПМСД", терапевтичне відділення – підрозділ Олешківської ЦРЛ, геронтологічне відділення, яким опікується КУ «Олешківський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», СКП «Сількомунгосп», Новомаячківську ЗОШ І-ІІІ ст. та Будинок культури.

При огляді кожного об'єкта учасники виїзної наради обговорювали надбання та проблеми, які спіткають бюджетні заклади, спілкувалися з їх керівниками, занотовували пропозиції, робили певні висновки та рекомендації. Адже приємно, що селищна рада збудувала новий поріг у музичній школі, виділила 740 тис. грн. на утримання пожежної частини, побудувала паркан лікарській амбулаторії.

А сількомунгосп! Переступивши поріг цього закладу, всіх одразу вразила індивідуальність і творчий підхід до кожного виду робіт. Це підприємство не тільки вивозить тверде сміття та чистить засніжені дороги, а й виробляє тротуарну плитку, паркани, пам'ятники тощо. Навіть можуть зробити водопровід в селищі, бо є відповідна ліцензія та бажання, та от не судилося. Знайти десь у Голій Пристані підрядників збудувати водогін у Новій Маячці взялася районна державна адміністрація, та віз і досі там.

Далі зустріч продовжили у сесійній залі будівлі місцевого органу самоврядування. Обговорили здобутки та проблеми медичної, освітянської та соціальної галузей району. Заслухали начальника фінансового управління про надання пропозицій на чергову сесію районної ради щодо змін до районного бюджету на 2019 рік.

Підсумовуючи день голови громади, заступник голови районної ради Костянтин Буганов подякував місцевим головам за їх кропітку і таку важливу працю: Вами вже зроблено багато хорошого. Ви самі розвиваєтесь і допомагаєте вирішувати чимало загальнорайонних проблем, тож ми сподіваємося на плідну співпрацю і в поточному 2019 році.

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон