На згарищах Херсонщини потроху висаджують ліс

На лісових згарищах зазеленіють молоді деревця. До їх висаджування у «вікна» лютневої відлиги готуються у Олешківському лісгоспі на Херсонщині.

На території Раденського та Олешківського лісництв, де раніше дерева загинули через пожежі, знову з'являться 24 гектари білої акації і 30 гектарів кримської сосни. Саджанці лісгосп виростив у власному розпліднику, та й створення нових зелених масивів проводить за власні кошти від продажу деревини – зокрема, з тих же «горільників».

Ще десять гектарів молодих кленів, сріблястого лоху та ясена лісоводи планують висадити найближчим часом у одному з мальовничих урочищ Скадовського району області. Але все це – «краплина у морі», бо насправді не дозволяє навіть компенсувати втрати рукотворних гаїв від численних підпалів. Раніше такі заходи фінансували з державного бюджету, а тепер лісгоспи степової Таврії кинули напризволяще. І вони виживають, як можуть – їм не до створення нових зелених оаз.

От і виходить, що якихось десять років тому на території нашої області висаджували по 1300-1500 гектарів нових лісів щороку. Торік висадили тільки 105 гектарів, а зараз буде ще менше, підсумовує (від слова «сумно») головний лісничий Херсонщини Володимир Михайленко.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон