Південний біотехнологічний центр не може вибратися з фінансової прірви

Станом справ у Південному біотехнологічному центрі зацікавилися держаудитори.

Це підприємство тривалий час постачало аграріям краю оздоровлений посадковий матеріал. Але вже рік воно ніяк не «виборсається» з фінансової прірви: перебуваючи на межі банкрутства, припинило роботу та накопичило 343 тис. грн боргу з виплати зарплати. Однак його цілком можливо вивести з кризи, вважають фахівці Південного офісу Держаудитслужби. Адже центр розпоряджається земельними ділянками загальною площею понад 170 га, має обладнану лабораторію для мікроклонування рослин тощо.

Також аудитори з'ясували, що Південний біотехнологічний центр сам є кредитором на 200,3 тис. грн, але стягнення боргу не здійснюється, фінансові плани з оздоровлення господарської структури відсутні.

Експерти переконують: Мінагрополітики України доцільно було б надати центру принаймні позику для відновлення повноцінного господарювання на землі. А вже отримані доходи «витягнули» б і науку.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон