Андрій Дмитрієв розповів чому львів’яни живуть довше ніж херсонці

Із 1 січня 2020 року медичні працівники отримуватимуть зарплату, яка дорівнюватиме 250% від середньої в країні,- переказав заяви кандидата у Президенти Андрія Садового його довірена особа на Херсонщині Андрій Дмитрієв:

Як розповів на зустрічі із медиками Малина на Житомирщині кандидат у Президенти Андрій Садовий, цю поправку в законі про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення відстояла фракція «Самопоміч».

«Це є наша принципова позиція – щоби люди в медицині мали високу зарплату. У своїй програмі я також вказав, що зарплата лікарів має бути не менша, ніж тисяча доларів. Бо особисто для мене здоров'я людини є основою основ. І Україна має вийти на те, щоб у нас тривалість життя була хоча б на рівні з країнами Європейського Союзу», – сказав Садовий.

За його словами, у Львові тривалість життя є вищою, ніж в середньому в Україні. Садовий пов'язує це із постійними акціями профілактики, які проводять медики міста: вимірювання тиску, рівня цукру в крові, медичні містечка тощо.

Крім того, у передвиборчій програмі кандидат на посаду Президента України пропонує забезпечити щорічне фінансування медичної галузі у розмірі не менше 5 % ВВП, запровадити систему медичного страхування, за якої 15 % сплаченого єдиного соціального внеску будуть відраховуватись на особистий рахунок кожного громадянина, а також запровадити програми заохочення до здорового способу життя та протидії шкідливим звичкам, - розказав Андрій ДМИТРІЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон