Співаковський про умови, за яких Херсонщина повернеться в лідери

Сьогодні, 30 січня відбулось засідання колегії Херсонської обласної державної адміністрації, в якому взяли участь представники сільських, селищних, міських та районних рад,- розповів народний депутат Олександр Співаковський:

- Розглядались важливі для розвитку регіону питання: обласна програма боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019-2023рр, покращення інфраструктури - стан доріг, зовнішньоекономічна діяльність.

На жаль, щорічно у Херсонській області виявляється більше 4 тис. нових випадків і помирає від раку понад 2 тис. осіб, з них до 30% - особи працездатного віку. Гостро стоїть питання збереження людського життя та профілактики захворювань.

В 2018 році вже було виділено 42 млн. на придбання сучасного обладнання для обласного онкодиспансеру, але цього недостатньо, бо життя людини - це найвища цінність в державі. Якісні медичні та освітні послуги, розвинена інфраструктура сприятимуть збереженню людського капіталу на півдні України.

Реформи, які реалізуються в Україні, спрямовані на розвиток громад, які можуть безпосередньо фінансово покращувати своє життя, обираючи ті чи інші пріоритети. Реформа децентралізації влади - одна з найуспішнішних. Вибір за кожним.

Про це вчора говорилось і на всеукраїнському форумі "Ми - Україна". Я підтримую рішення Президента України Петра Олексійовича Порошенка балотуватись на другий термін. Зроблено чимало, обрано шлях розвитку.

Але швидких змін не буває, ми поступово відбудовуємо державу, відроджуємо армію, створили основи духовної незалежності. Бо, дивлячись на розвиток цивілізації, бачимо, що лише ті країни процвітали, залишались на мапі, які мали єдину помісну церкву. Іншого шляху не буде.

Україна має і величезну підтримку на міжнародному рівні, але важливо, щоб молодь залишалась в регіонах, відбудовувала країну. Але для цього потрібна інфраструктура, якісна медицина та якісна освіта. І це залежить від наших спільних рішень. І тоді Херсонщина повернеться в лідери, - переконаний Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон