Втрата у херсонській журналістиці…

Вчора, 25 січня ввечері не стало власкора Укрінформу по Херсонській області Валерія Старосельця...

Непереборний трудоголік, який всюди намагався бути першим, у життя його вирвала підступна хвороба... Декілька років тому Валерій переніс інфаркт і за станом здоров'я міг не працювати, а сидіти на інвалідності.

Але про неї наш колега й чути не хотів, ходив на роботу... і навіть вчора, у свій останній день, Валерій виконував журналістське завдання, висвітлюючи один із заходів, встиг надіслати в редакцію кілька оперативних новин і... пішов, назавжди, у такому ще активному віці – 62 роки. Серце зупинилося просто за робочим столом, Валерій залишився відданий професії до останнього подиху, у буквальному сенсі...

Друзі, пом'янено добрим словом нашого колегу, Валерій давно працював у журналістиці і багато з ким. Нехай кожен, хто його знає (знав – просто не піднімається рука написати) згадає світлі моменти, пов'язані з цією доброю, щирою людиною. Валерій Староселець був безперечним професіоналом своєї справи.

Мав не одну вищу освіту: 1974-1979 рр. – Львівський університет, історичний факультет, 1988-1990 рр. – Київська вища партійна школа, відділення журналістики. Обидва дипломи – червоні! Добре знав англійську і німецьку мови, аж на рівні перекладу, і це допомагало в роботі.

Починав свій трудовий журналістський шлях Валерій із редакцій газет: старший кореспондент «Наддніпрянської правди», завідувач відділом міської газети «Нова Каховка», відповідальний секретар Нововоронцовської «районки».

Також працював заввіділом економіки Херсонської обласної газети «Новий день» та головним редактором на ХОДТРК (Херсонська обласна державна телерадіокомпанія).

З 1998 по 2001 роки працює заступником керівника науково-редакційної групи херсонського тому книги «Реабілітовані історією» (про жертви політичних репресій 1917-1947 рр.). У цей час Валерій також був власкором інформагенції УНІАН по Херсонщині. У 1992-1995 роках Валерій Староселець працює помічником першого заступника голови Херсонської облдержадміністрації та помічником заступника Херсонської обласної ради.

У 2007 році Валерій Староселець працював головним спеціалістом управління з питань внутрішньої політики Херсонської облдержадміністрації. А вже в січні 2008-го його, як відповідального фахівця, призначають заступником начальника управління – начальником відділу оперативної інформації управління у справах преси та інформації Херсонської ОДА.

Також він виконував обов'язки начальника управління у справах преси та інформації Херсонської ОДА. Останні роки він працював регіональним представником інформаційної агенції «Укрінформ». Давав ексклюзивну та завжди актуальну інформацію про події у нашій області.

Обласна організація Національної спілки журналістів України і вся журналістська спільнота висловлюють щирі співчуття рідним і близьким Валерія Старосельця з приводу тяжкої втрати. Світла пам'ять про колегу і друга залишиться в нашій душі назавжди...

P.S. Для бажаючих надати допомогу, картка дружини Староселець Ірини Сергіївни у Приватбанку 4149 4978 6315 1462.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон