Позитивний досвід для Херсона

На позитивний досвід вирішення "сміттєвої проблеми" для Херсона звернув увагу депутат міської ради від "Об'єднання "Самопоміч"Андрій Дмитрієв:Львівський сміттєпереробний завод увійшов у ТОП-10 інфраструктурних проектів України

Майбутній сміттєпереробний завод, який цього року розпочнуть будувати у Львові, потрапив у ТОП-10 інфраструктурних проектів України, за версією всеукраїнського журналу "Новое время", зайнявши 9 сходинку.

До ТОП списку окрім львівського сміттєпереробного комплексу включили і рекультивацію полігону в Грибовичах, яка стартує цього року. Терміни реалізації: 2019-2021. Вартість: 1,09 млрд. грн (35 млн. євро).

Також у переліку головних інфраструктурних проектів України, окрім львівського заводу є сміттєпереробний комплекс в Харківській області.

Серед інших проектів є Gо Highway (чотирисмугова транспортна автомагістраль, яка з'єднає два порти – Одесу і польський Гданськ,звідси й абревіатура GO) вартістю 82,8 млрд. грн ($3 млрд), автомобільна дорога Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка вартістю 17,7 млрд. грн і терміном реалізації проекту 2017-2021 років, продовження третьої лінії метрополітену в Харкові за близько 12 млрд грн (387 млн євро) з терміном реалізації 2019-2022 роки тощо.

Довідка: Львів комплексно вирішує питання поводження з твердими побутовими відходами. За два роки у місті збудують перший в Україні сучасний сміттєпереробний комплекс із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів, рекультивують старий полігон та впровадять нову систему поводження з відходами.

Вона передбачатиме сортування сухих та вологих відходів, вторинної сировини та облаштування окремих майданчиків для збору електроніки, великогабаритного і будівельного сміття.

Вже цього року відкриється станція компостування органічних відходів. Для цих цілей місто отримало 25 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку, 10 мільйонів євро гранту — безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок міста — 6,75 мільйона євро.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон