У Херсоні відбудеться громадське обговорення проекту нової програми з онкології

У понеділок, 28 січня, о 15.00 в конференц-залі Департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації за «круглим столом»з представниками громадських організацій відбудеться обговорення проекту обласної програми боротьби з онкологічною захворюваністю на 2019-2023 роки.

Ініціатором заходу виступає: Херсонська обласна державна адміністрація. Відповідальні за проведення заходу Департамент охорони здоров'я обласної державної адміністрації, Херсонський обласний онкологічний диспансер.

Під час круглого столу планується обговорення заходів проекту програми, спрямованих на покращення якості профілактики онкологічної захворюваності в Херсонській області. Потреба в розробці нової програми з онкології викликана високим рівнем онкологічної захворюваності та смертності.

Станом на 01 січня 2019 року на обліку в обласному канцер-реєстрі перебувають 29659 хворих на рак. Щороку в Херсонській області виявляється понад 4 тис. нових випадків злоякісних новоутворень і помирає від раку понад 2 тис. осіб, з них до 30% - особи працездатного віку.

У заході візьмуть участь:

- Бондарева Ліна Володимирівна – заступник директора Департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації;

- Сокур Ірина Володимирівна – головний лікар КЗ «Херсонський обласний онкологічний диспансер;

- Гловацький Олександр Пилипович – головний експерт Департаменту охорони здоров'я з онкології;

- Нестеренко Олександр Володимирович – лікар онкогінеколог КЗ «Херсонський обласний онкологічний диспансер».

До участі у заході запрошуються: члени Громадської ради та представники громадських організацій, а також представники регіональних засобів масової інформації.

Місце проведення заходу: м. Херсон, вул. 295 Стрілкової дивізії, 21, Департамент охорони здоров'я облдержадміністрації (конференц-зал, I поверх, 106 кабінет).

Прес-центр "Медицина"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон