Співаковський подивився де зростає юнь, яка буде розбудовувати незалежну демократичну Україну

Народний депутат Олександр Співаковський, разом з деканом педагогічного факультету Херсонського державного університету Любов'ю Петуховою,відвідав Херсонський спеціальний дитячий садок №8 Херсонської міської ради.

Садочок розпочав свою роботу з 1971 року як заклад загального розвитку, а з 1985 року на його базі почали відкривати групи для дітей з особливими потребами - з когнітивними порушеннями у розвитку, з метою їх корекції, навчання та соціалізації в навколишньому середовищі, підготовки до майбутнього шкільного навчання у спеціальних, корекційних чи інклюзивних класах.

У закладі виховується та навчається близько 90 дітей. Харчування малечі здійснюється на безоплатній основі: 100% Херсонська міська рада бере на себе ці витрати. Дитячий садок користується великим попитом серед херсонських родин.

Важливо підтримати і колектив, і батьків, які роблять все для гармонійного розвитку дітей. А вони сьогодні радісно вітали гостей, вражаючи відвертістю і щирістю: так маленький Дамір Бунятов, протягуючи мені руку, сказав, що я схожий на Трампа. Цьому я був дуже здивований, але не тому, що в нас різні кольори волосся, а що хлопчина в такому віці знає про Трампа.

Зростає обізнана юнь, яка буде розбудовувати незалежну Україну з демократичними цінностями, де свобода людини понад усе. Питання інклюзії важливе для нашого суспільства, ми повинні прибрати бар'єри між людьми, надати можливість соціалізуватись дитині з особливими потребами.

Важливо, щоб такі діти розпочинали свої перші кроки соціалізації в комфортних умовах. Минулого року цьому дошкільному закладу було виділено близько 1млн 500 гривень на термомодернізацію споруди, тому зараз тепло і затишно в ньому, а для таких діток - це важливо.

Колектив садка висловив побажання допомогти переобладнати і дах, який потребує ремонту - а це стане новим етапом нашої взаємодії, але до цього повинна долучитись і місцева влада, - наголосив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон