Історія, що зворушила Херсонщину

Вчора, 22 січня, під час урочистостей з нагоди відзначення Дня Соборності України у Палаці молоді і студентів, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, разом зі студентами - волонтерами, передав кошти на лікування трирічному онкохворому хлопцю Артему Завгородньому.

Ці гроші були зібрані завдяки зусиллям благодійного вертепу, який колядував підприємствами, компаніями та установами міста і області з 25 грудня 2018 року по 22 січня 2019 року.

«Нас дуже зворушила історія маленького Артема, тому виникла ідея у новорічні свята організувати благодійний вертеп і всі зібрані кошти передати саме йому. Дякую студентам Херсонського державного університету, Херсонського державного аграрного університету, Херсонського національного технічного університету, Херсонського вищого професійно-комерційного училища, школярам спеціалізованої школи №30 та ліцею ім. О.В. Мішукова, які підтримали нас і долучилися до цього проекту.

Також хотілось би висловити вдячність Херсонській обласній державній адміністрації, Херсонському обласному академічному музично-драматичному театру ім. М. Куліша, директору Херсонського музичного училища Олені Липі та факультету культури і мистецтв ХДУ за всебічну підтримку нашій благій справі»,- звернулася до присутніх голова Студентської ради при Херсонській облдержадміністрації Юлія Покидько.

Всього було зібрано 89 427 тис грн 35 коп., які будуть доречними під час дороговартісного лікування. Крім того, гроші збирали і у соціальних мережах, де користувачі за бажанням мали змогу перерахувати на банківську картку посильну їм суму.
Всі гроші передали хрещеній матері Артема Завгороднього, яка подякувала всім, хто не залишився осторонь біди, яка спіткала їхню родину.

«Історія цього маленького хлопчика зі страшним діагнозом зворушила всю область, тому було розпочато збір коштів. Близько місяця наші волонтери їздили по всій області та збирали гроші для Артема. Пишаюся нашою талановитою молоддю, яка зробила таку велику справу! Впевнений, що саме за такими людьми майбутнє нашої країни!», - зазначив голова ХОДА Андрій Гордєєв.

Очільник області Андрій Гордєєв подякував кожному учаснику благодійного вертепу Херсонщини і вручив квитки до Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон