"Сміттєві" інвестори з Нової Каховки розтанули у повітрі

Брехнею виявились обіцянки командитного товариства "Львіворгсинтез" залучити інвесторів з Німеччини і відкрити у Каховціпотужний сміттєпереробний завод на 120 робочих місць.

Запрацювати він мав уже з початку 2019 року, однак далі розмов справа так і не пішла.

Втім, "Новий день" у своїх численних публікаціях попереджав, що з цією компанією краще не зв'язуватися.

Більш довірливими виявилася Новокаховська міськрада.

Вона у 2012 році під спорудження "Львіворгсинтезом" комплексу для переробки сміття в дизельне паливо виділила навіть земельну ділянку в 10 гектарів. Представники цієї компанії обіцяли залучити до міста $50 млн. і побудувати сміттєспалювальний завод з використанням технології HyMelt, потім переключились на "більш революційну технологію Alphakat, а згодом узагалі кудись зникли, наче їх і не було.

Навесні 2017 року "Львіворгсинтез" несподівано нагадав про себе, але вже в Каховці. Тут вони наговорили з три короба про "твердий намір" за 18 місяців побудувати сміттєпереробний комплекс, що складатиметься з сортувальної і біогазової станції. Взамін вони просили у депутатів міськради виділити їм 2 гектари землі. Однак каховчани виявилися не такими довірливими як їх колеги з Нової Каховки.

Про цю компанію і її розповіді про казкові сміттєпереробні заводи згадали на засіданні виконкому Каховської міськради 15 січня.

— Представники "Львіворгсинтезу" виявились пройдисвітами. Після їх візиту до нас ми більше не змогли їх знайти: всі вказані ними телефони, як виявилось, належать іншим особам. Та й зареєстрована ця компанія була за чужою адресою, — розповів членам виконкому перший заступник міського голови Каховки Олег Кожем'якін.

За даними YouControl, КТ "Львіворгсинтез" у 2013 році змінило місце реєстрації зі Львова на Нову Каховку. Проте новокаховська її адреса не відповідає дійсності: до Єдиного державного реєстру юридичних осіб внесений запис про відсутність цієї компанії за зареєстрованим місцезнаходженням.

— Ми навіть отримали лист від власника новокаховської будівлі, де зареєстрований цей "Львіворгсинтез". Він заявив, що не знає про таку компанію і ніколи не мав з нею жодних справ, — прокоментував Олег Кожем'якін. — У мене є одне пояснення тому, навіщо вказана компанія зверталася до депутатів Каховської міськради. Вочевидь, вони мали надію отримати непоганий грант на боротьбу зі сміттям. І сподівались, отримавши перший транш, розчинитися з грошима у повітрі. Але щось у цих хлопців пішло не так.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон