У сільських амбулаторіях буде запроваджено телемедицину

Вчора, 14 січня, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв взяв участь у селекторній нараді з питань розвитку системи охорони здоров'я у сільській місцевості на чолі з Віце-прем'єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком.

Під час онлайн-засідання було обґрунтовано важливість запровадження телемедицини в рамках ініційованої Президентом України Петром Порошенком реформи медицини на селі.

Лікарі сільської місцевості зможуть в онлайн-режимі передавати дані про здоров'я своїх пацієнтів фаховим лікарям з вузькопрофільних питань, що перебувають в обласному центрі, та отримувати швидку якісну консультацію щодо діагнозу чи лікування чотирьох найпоширеніших в Україні типів захворювань: серцево-судинних, бронхіальної астми, цукрового діабету й дерматології.

«Мета реформи – не будівництво нових амбулаторій або встановлення медичного обладнання. Ми говоримо про зменшення смертності людей і кількості нових захворювань. І головне – збільшення тривалості життя українців безпосередньо у сільській місцевості. Сьогодні всі області вже вийшли на реалізацію проектів. І в 2019 році всі сільські амбулаторії в рамках реформи мають бути введені в експлуатацію. Тепер ми впритул наближаємось до впровадження телемедицини у сільських амбулаторіях», – зазначив Геннадій Зубко.

Тестування телемедицини розпочнеться у п'яти областях: Кіровоградській, Харківській, Вінницькій, Дніпропетровській та Полтавській.

Наприкінці селекторної наради Геннадій Зубко дав розпорядження очільникам обласних державних адміністрацій тримати на контролі перебіг будівництва та введення в експлуатацію сільських амбулаторій.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон