Куди бігти: проблема громадських вбиралень у Херсоні

У Херсоні є багато «вічних» тем: проблеми з громадським транспортом, погані дороги, сміття та вбиральні.

Проблеми з громадськими вбиральнями є навіть у центральній частині нашого міста.

Один туалет встановили на вулиці Суворова. Він безкоштовний, проте з дуже цікавим графіком роботи. З 9 до 19 години. Тобто, якщо у цей час не встиг, то шукай інше місце. І це на головній пішохідній вулиці міста.

У 2016 році на день міста Херсону зробили потрібний подарунок – встановили вбиральню на набережній, на перехресті проспекту Ушакова та Дніпра. Вона також безкоштовна. Проте іноді там «головує» невідома бабуся, яка просить дати кілька гривень за користування туалетом. Але просить не для себе, а на хліб для пташок.

Гуляємо далі. У Міському парку, де відпочиває багато херсонців, вбиральня є. Проте платна і ледь не єдина на всю територію. Хоча неподалік колишнього «Зеленого театру» ще досі стоїть об'єкт, який колись функціонував як громадський клозет. Зараз він не працює.

У парку «Херсонська фортеця» є багато дерев, кущів і відпочивальників. Але немає туалету. А це, погодьтесь, не найкращий «подарунок» , особливо для прогулянок з дітками.

Стан парку на Шуменському взагалі викликає сльози на очах. Колись і там був туалет. Зараз від цього стратегічного об'єкту лишились крихти фундаменту та розповіді старожилів.

Коли у Херсоні розгортають новорічне містечко, то поблизу з'являються кабінки біотуалетів (на фото). Проте і це не вихід: багато хто з херсонців скаржився, що ці кабінки працюють за дуже незрозумілим графіком і дуже часто просто зачинені.

Радує лише те, що у великих торгових комплексах у різних районах міста подбали про комфорт своїх відвідувачів. Ну хоч хтось же мусить.

У Європі проблема з громадськими вбиральнями також існує, хоча і не всюди. Так, наприклад, багато великих міст, таких, як Париж, Лондон і Амстердам, буквально усіяні будками, подібно до телефонних. Опускаєте монету, двері відкриваються, і у вас є 15 хвилин, щоб скористатися туалетом під акомпанемент Сінатри. Коли ви виходите, кабінка самодизенфікується.

Херсон, звичайно, не Париж. Проте туристичні амбіції в нас не менші...

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон