У Херсоні з’явився україномовний «Лускунчик»

Херсонський обласний музично-драматичний театр ім. Миколи Куліша активно розвиває дитячий напрямок. Мінімум двічі на рік сцена театру поповнюється новими казками.

І це не дивно, адже ні в Херсоні, ні в області театру для юного глядача немає, тож «кулішівцям» доводиться охоплювати й цю, дуже важливу, аудиторію.

Не в новинку для Херсонського театру відкривати й нові імена. Адже щороку трупа поповнюється новими артистами, вокалістами, танцівниками. Випускники-режисери театральних вузів країни вже вибудувались в чергу, аби поставити свою дипломну роботу в цьому театрі. Адже це гарний старт, який зростив плеяду нових зірок, починаючи з Сергія Павлюка...

Так, нещодавно дебютувала режисерка з Харкова Софія Мельникова, а до цього приїздила ставити колишня «дипломниця» Анна Козирицька. І ось знову на Херсонській сцені з'являється нове ім'я – Євгеній Резніченко. Молодий і амбітний, але не менш талановитий за своїх попередників Євген вирішив розпочати свій режисерський шлях з казки.

«Лускунчика» хлопець зробив на великій сцені, з двома акторськими складами. Для першої роботи – це дуже відповідально і серйозно. Євген наразі закінчує Київський національний університет кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого. Сам хлопець родом з Херсону, тому не дивно, що саме тут і вирішив дебютувати, адже, як кажуть у народі: «вдома і стіни допомагають».

Херсонський «Лускунчик» вийшов добрим і теплим. Повчальна історія про принца Лускунчика і відважну дівчинку Марі розповідає маленьким глядачам, що таке дружба, відвага і терпіння. Історія завершується у Херсоні хепі-ендом і це ще одна причина завітати на виставу усією родиною.

«Я обрав казку тому, що я вважаю, що з дітьми треба говорити і майбутнє наше за дітьми. Від того, як ми їх виховаємо залежить майбуття нашої країни. Я вважаю, що наших дітей потрібно виховувати на доброму, гарному матеріалі. І я вирішив виконати не просто модель розважального театру, де дітлахи прийдуть, щоб тільки посміятися...

Я хотів з ними поговорити та запропонувати таку ліричну історію про почуття. Що таке дружба, що таке любов. Обрав «Лускунчика», бо цей матеріал передбачає підняття такої проблематики», - розповів про свій вибір режисер Євгеній Резніченко.

За словами режисера, цієї роботи не було без допомоги адміністрації та всіх цехів театру, які виконували всі завдання та намагались сприяти дебютанту: «Відчуття після роботи в Херсонському театрі дуже змішані, тому що на першому плані постає велика втома після такого напруженого репетиційного процесу, але є дуже приємний післясмак від роботи з цими людьми, які мене оточували.

Актори, які все робили, цехи, що виконували всі завдання та адміністрація, яка намагалась сприяти по максимуму, щоб ця робота відбулась. Відчуття дуже хороші і дуже приємні».

Як розповів Євген, деякі задуми все-таки втілити не вдалося, але є сподівання, що йому це вдасться у наступній своїй роботі, яка вже планується незабаром.

Єлизавета КРАСНІЧЕНКО

Фото Дениса Максимова

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон