Юрій Рожков: Ми не будемо продавати власність громади Херсонщини за безцінь

Три роки тому херсонський підприємець Юрій Рожков прийшов у політику - був обраний депутатом обласної ради і очолив постійну комісію облради з питань управління об'єктами комунальної власності.

За час діяльності вдалось значно покращити менеджмент підприємств та структур, які належать громаді всієї області.

Чотири роки тому була запроваджена нова система розподілу коштів, отриманих від оренди площ комунальних підприємств області.

70% від оплати залишаються в орендодавця, тобто йдуть на потреби соціальних об'єктів, а 30% суми сплачується до обласного бюджету.

Раніше орендна плата розподілялась з точністю до навпаки. Новий підхід повинен стимулювати керівників комунальних підприємств бути ефективними менеджерами і здавати в оренду приміщення, які не задіяні у робочому процесі.

«Нам вдалось переломити і ситуацію з продажем збиткових комунальних підприємств. За новим законом, на аукціон треба виставляти об'єкт за балансовою вартістю. А вона може становити 2-3 тисячі гривень. Ринкова вартість цих підприємств сягає сотень тисяч доларів.

Депутати обговорювали це питання на засіданнях постійних комісій і вирішили за стартову ціну на торгах брати не балансову, а ринкову вартість. Тобто зробили калькуляцію і оцінку об'єктів, аби не продати власність громади за безцінь», – розповів Юрій РОЖКОВ.

Депутат облради також повідомив, що за кошти обласного бюджету у 2018 році була відремонтована актова зала музичного училища. За сприяння облдержадміністрації, ремонт глядацької зали і сцени Обласного палацу культури внесені до переліку об'єктів на фінансування з Фонду регіонального розвитку. Планується, що на відновлення головного майданчика для проведення культурних заходів буде виділено 30 мільйонів гривень.

За матеріалами сайту "Український Південь"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон