У Херсоні музей бойової слави став безхатьком

Його ще дев'ять років тому створили члени організації Українського союзу ветеранів Афганістану в Дніпровському районі Херсона.

Втім, муніципальна влада надала йому статус міського і за символічною ціною виділила в оренду приміщення — невеличку прибудову до загальноосвітньої школи № 16 на вулиці Суворова.

Проте строк оренди закінчився ще в квітні цього року і її не продовжували: приміщення дуже потрібне навчальному закладу. Адже кількість учнів тут постійно зростає, і навіть учительську довелося переобладнати під клас. Однак музей нікуди не переїхав, тому приміщення опечатали (на знімку).

Директор школи Людмила Шалаєва готує позов до колишніх орендарів з метою їх примусового виселення. Афганці ж і не проти переїзду, та... нема куди.

— У музеї чимало цінних експонатів, серед них і масо-габаритні макети вогнепальної зброї. Розтягувати їх по домівках було б неправильно. Тому я знову звернувся до міськради з проханням надати під музей інше приміщення. Мені не відмовили, але розгляд питання затягується. Відтак, цінності з музею подіти просто нема куди, — пояснює голова організації УСВА в Дніпровському районі Херсона Юрій Бичковський.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ, фото автора
"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон