Підтримка лікарям виявилася не зайвою

Збільшувати видатки на місцеву програму стимулів для медичних працівників довелося в Бериславському районі.

Завдяки запровадженню щомісячних доплат спеціалістам зі стажем роботи до десяти років тут вдалося залучити нових лікарів.

— У нас з'явився новий гінеколог, педіатр і анестезіолог. Двоє з них перейшли до нас з інших районів. Тож тепер щомісячну доплату до зарплати розміром 3 000 гривень з районного бюджету отримують 23 лікарі, — розповів головний лікар Бериславської центральної районної лікарні Север'ян Кардава.

Районна програма стимулів для медичних працівників була запроваджена на Бериславщині з березня і розрахована до 2020 року. Загалом на додаткові виплати заплановано виділити з районного бюджету 2,72 млн. грн.

— Програма є успішною і вже приносить результат, — констатує Север'ян Кардава. — На неї звернули увагу і в інших районах області, де думають запровадити щось подібне. До речі, стимулювати молодих лікарів таким чином вперше в області почали саме в Бериславському районі.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон