Каховська ГЕС завершує реконструкцію гідроагрегату №1

Підходить до завершення реконструкція гідроагрегату №1 на Каховській ГЕС ім. Петра Непорожнього. Ці роботи розпочалися ще в минулому році.


— В рамках угоди з ПАТ "Турбоатом" вже у повному обсязі здійснена поставка обладнання, передбаченого контрактом. Зараз фахівці виконують збирання гідроагрегату, який заплановано запустити в середині березня 2019 року, — повідомила начальник відділу роботи зі ЗМІ департаменту організаційної діяльності та комунікацій ПрАТ "Укргідроенерго" Ольга Коробій.

За її словами, "Укргідроенерго" приділяє значну увагу модернізації обладнання на гідроелектростанціях, підвищенню ефективності їх роботи та рівня безпеки, інвестуючи у технічне вдосконалення гідроагрегатів значні кошти.

У 2018 році компанія послідовно продовжувала взятий раніше курс на реконструкцію гідросилового та гідромеханічного обладнання в рамках широкомасштабної програми з реабілітації діючих ГЕС. Нині триває другий етап програми «ГЕС Укргідроенерго. Реконструкція. II черга. Коригування», розрахованого до 2024 року.

В нинішньому році, як наголошує Ольга Коробій, основні зусилля компанії були спрямовані на реконструкцію станцій Дніпровського каскаду.

Олександр ПІТОЄВ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон