Штрафи підприємств на Херсонщині більші за прибутки

Перевірки інспекторів Головного управління Держпраці у приватній пекарні та на комплексі з надання різноманітних послуг автолюбителям дали змогу виявити відповідно шість та дев'ять нелегальних працівників.

А оскільки з початку нинішнього року штраф за такі порушення перевищує сотню тисяч гривень, у протоколах на власників згаданих об'єктів фігурує майже два мільйони гривень. А це, до речі, суми, цілком зіставні з прибутками цих підприємств за кілька місяців.

У ГУ Держпраці Херсонщини кажуть, що наймачі нелегальних працівників часто намагаються ухилитися від виплати штрафів. Однак для фіксації порушення викликають і поліцію, тож такі свідки завжди готові дати свідчення в суді. І суди зазвичай виносять ухвали на користь контролюючого органу.

Майже 25 млн грн за наявність офіційно не оформлених робітників власники місцевих підприємств у поточному році вже сплатили до бюджету.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон