Громаду на Херсонщині підтримують не на словах

Готовність співпрацювати з громадою не на словах, а на ділі демонструє українсько-шведське підприємство, яке будує вітроелектростанції у Каланчацькому районі Херсонщини.

При тому, що відрахування до місцевого бюджету у вигляді податку на доходи працівників цієї господарської структури сягають півмільйона гривень на рік, таку ж суму підприємство асигнувало у програми розвитку комунальної інфраструктури.

Саме коштом спонсора у селі Гаврилівці вже облаштували систему освітлення на двох вулицях. А в самому Каланчаку поклали триста метрів нового асфальтового покриття на вулиці Космодем'янської і виконали вуличний ремонт на вулиці Шмідта.

Голова Каланчацької ОТГ Володимир Зінчук каже, що домовилися стосовно продовження такої співпраці і на наступний рік. Гроші вкладатимуть у ремонт доріг і реконструкцію вуличного освітлення — проблеми з ними для віддалених сіл найгостріші.

Та не менш важливим для громади є те, що за рахунок нарощування потужностей ВЕС підприємство планує створити у районі двісті додаткових робочих місць. Причому аж ніяк не з мінімальною зарплатою.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон