Херсонщина може втратити унікальний туристичний об'єкт

У селі Кринки Олешківського району на Херсонщині, знаходиться будинок-музей відомого українського письменника, гумориста і сатирика Остапа Вишні, якому на минулому тижні - 13 листопада виповнилося 129 років від дня народження.

Письменник навідувався в Кринки в середині 1950-х років. Місця між Херсоном і Новою Каховкою він прославив в своїх "Мисливських усмiшках", списуючи героїв з тутешніх жителів.

Вподобавши придніпровські плавні, Вишня любив казати: "Хто в Крим, а я - в Кринки". Після його смерті з ініціативи Федора Білоуса скромну мазанку під очеретяним дахом на турбазі імені письменника перетворили в музей.

Тут все було так, як і за життя письменника. Сьогодні ж відвідування музею може спричинити шок: очеретяний дах згнив, дощова вода ллється в єдину кімнату, прогнили дошки підлоги.

Щоб врятувати меблі і експонати, їх вивезли до Олешківської філії Херсонського краєзнавчого музею. Херсонщина може втратити ще один туристичних об'єкт і літературно-історичний пам'ятник.

Агоов Херсонщина

P.S. На фото видно, що будинок-музей знаходиться в зруйнованому стані, а пам'ятник українському письменнику – недоглянутий...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон