У Херсоні вчили як не потонути в "інформаційному дощі"

На минулому тижні в читальному залі бібліотеки ХНТУ для студентів Херсонського національного технічного університетупредставниками Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова було проведено тренінг «Не потони в інформаційному дощі».

Завідувач відділом автоматизації бібліотечних процесів Ю.М. Тер-Давлатян та завідувач відділу абонементу Н.В. Дмитрієнко разом зі студентами намагалися розібратися у поняттях «інформування» та пропаганда».

Було надано багато теоретичного матеріалу, а також пропонувалось переглянути різноманітні відео і пояснити, який відеоролик є просто інформуванням, а який є відкритою пропагандою, поряд з цим студенти виконували багато цікавих завдань, такі як:

- написати асоціації до запропонованих слів;

- заповнення таблиці;

- складання власного медіа-поля, пояснення картинок, на яких було зображено різноманітні сюжети, і треба було пояснити, це просто інформування або ж пропаганда.

Студенти та викладачі могли висловити власну точку зору з того чи іншого питання, велася жвава дискусія. Тренінг був цікавим і студенти дізналися багато нового.

Бібліотекарями ХНТУ спеціально до заходу було підготовлено виставку: «Скажи «Ні» дезінформації».

Прес-центр ХНТУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон