Визначено переможців конкурсу "Краща книга Херсонщини"

Саме так називається конкурс, оголошений Херсонською обласною радою з метою сприяння розвитку місцевого книговидання,підвищення ролі книги в сучасному суспільстві та виховання культури читання.

Сьогодні, 14 листопада, відбулось засідання конкурсної комісії обласного конкурсу "Краща книга Херсонщини".

Проведення вказаного конкурсу було затверджено рішенням Херсонської обласної ради від 1 червня 2018 року "Про внесення змін до програми розвитку інформаційного простору Херсонської області на 2017 – 2020 роки".

Головою конкурсної комісії є депутат Херсонської обласної ради Олександр Книга, а його заступником – начальник управління інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації Ольга Савенко. До складу вказаного органу також входять фахівці, депутати обласної ради та громадські діячі Херсонщини.

Конкурс проводиться серед місцевих авторів (упорядників) книг, місцевих видавництв, науково-дослідницьких підприємств, закладів освіти та бібліотек, громадських об'єднань. Кращі книги будуть обрані в п'яти номінаціях: "Краще історико-краєзнавче видання", "Краща поетична збірка", "Краще прозаїчне видання", "Краще видання національно-патріотичного спрямування" та "Краща книга, що готова до видання".

Варто зазначити, під час засідання комісія вирішила виключити з конкурсу номінацію "Краще учбове видання та підручники", через невідповідність обох наданих книг-конкурсантів вимогам положенню про конкурс.

Члени комісії обговорили питання, які виникли під час ознайомлення з матеріалами, що подані для участі у конкурсі. Крім того, роботи з кожної номінації отримали оцінки. На попередньому засіданні було визначено прохідний бал для конкурсних видань, для вже надрукованих – 100 балів, а для тих, що готові до друку – 50 балів. За результатами підрахунків лічильної комісії буде визначено переможців.

Члени конкурсної комісії акцентували увагу на тому, що такі конкурси вкрай важливі для розвитку культури на Херсонщині взагалом та книговидання зокрема.

Окремо фахівці відзначили, що до участі в подібних заходах слід максимально залучати спеціалістів та науковців із навчальних закладів: у школах та університетах Херсонщини працюють професіонали, які готують підручники та посібники для системи освіти України. Тому люди, які цінуються на державному рівні, мають отримувати всебічну підтримку.

Нагородження конкурсантів заплановано провести у рамках щорічного Південного фестивалю книги і читання "Книжковий Миколай".

Переможці у визначених номінаціях будуть нагороджені грошовими преміями у сумі 27000 грн та спільними дипломами Херсонської обласної ради та Херсонської обласної державної адміністрації.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон