У Херсоні виступить «Фіолет»

Уже зовсім скоро, 16 листопада, до Херсона завітає одна із найпопулярніших поп-рок команд останнього десятиріччя в Україні – гурт «Фіолет».

Гастрольний тур музикантів на підтримку нового альбому «Aurora», який вийшов 17 жовтня, охоплює 15 міст України: Дніпро, Полтаву, Суми, Харків, Рівне, Луцьк, Тернопіль, Кропивницький, Запоріжжя, Херсон, Одесу, Вінницю, Чернівці, Львів та Київ.

Історія гурту розпочалася в 2009 році, коли Сергій Мартинюк та Андрій Олексюк, які на той час були відповідно менеджером та басистом луцького гурту «В.О.Д.А.», обговорили можливість створення нового музичного гурту.

Після перших виступів навесні та влітку 2009 гурт отримав своїх перших шанувальників. Тоді було створено більшість пісень гурту, які музиканти виконували впродовж першого року існування: «Марина», «ЕГО», «Трохи Тепла», «SMS-ки до Бога» та інші.

2012 року світ побачив перший студійний альбом гурту під назвою «Rock'n'love». За версією сайту musicinua, альбом «Rock'n'love» увійшов до 20-ти найкращих альбомів України за 2012 рік, посівши 9-те місце в загальному рейтингу.

Наступний альбом гурту «Вігвам» з'явився на початку березня 2014 року: за аранжуванням та вокалом – це різноманітна музика від поп- до альтернативного року, яка спонукає до внутрішніх переосмислень, до «революції в голові».

У 2015 році музиканти порадували своїх прихильників виходом ще одного альбому «Пісні Любові На Полі Бою».

І ось, через 3 роки, музиканти оприлюднили свій новий, четвертий за ліком альбом під назвою «Aurora». Загалом до платівки увійшло чотирнадцять композицій, серед яких – одинадцять основних пісень та три бонус-треки.

Крім студійних альбомів, музична скарбничка гурту налічує п'ять міні-альбомів: «Трохи Тепла» (2010), «Ігри з Датами в Календарі» (2011), «10 000 грн. в небо» (2011), «Атоми щастя» (2013), «True Love» (2016); а також два живі альбоми: «По живому (Live at B.)» (2011), «Простозвук.LIVE» (2014, запис 2012).

Гурт «Фіолет» також відомий прихильникам серіалу «Школа. Недитячі ігри». В якості саундтреків до серій звучали такі пісні гурту, як «Тиша», «Кохана», «Вона моя» та інші.

Щодо складу гурту, то він, час від часу, змінюється. Незмінним учасником колективу залишається соліст Сергій Мартинюк.

Цікаво, що сам музикант не має музичної освіти: «У шкільні роки, замість того, щоб займатися в музичній школі – я займався футболом, ходив на різні секції футболу, займався наукою... Вже десь у 2006 році, коли я почав займатись організацією фестивалів у Луцьку – я зрозумів, що можна займатись не тільки технічною роботою, а й спробувати трішки співати. Ми з товаришами зібрали невелику акустичну групу для себе. Варто сказати, що ми тривалий час грали для самих себе, вчилися хто грати, хто співати. Особисто мені потрібно було вчитися співати, бо коли починаєш грати з нуля і без музичної освіти, то це особливо важко. З часом приєднувались інші музиканти і я почав здобувати музичну освіту. Але не ту, яку дають музичні навчальні заклади (з нотною грамотою і т.д.), а безпосередньо на практиці. По сьогоднішній день я не знаю жодної ноти. Ось так. » - http://ogo.ua/articles/view/2013-06-24/41075.html

Концерт відбудеться 16 листопада о 20:00 у SHKAF smart cafe.

Олександра РОЖКОВАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон